PRIPREMLJENO VIŠE OD 150.000 IFTARA I PODIJELJENO 5.000 PAKETA

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhameta“ tokom ramazana je, pored redovnih aktivnosti, pripremio više od 150.000 iftara i socijalno ugroženim građanima podijelio oko 5.000 paketa sa prehrambenim artiklima i sredstvima za higijenu.

„Merhamet“ je zajedničke iftare organizirao širom BiH za osobe u stanju socijalne potrebe, za povratnike, članove udruženja žrtava agresije na BiH, a radost iftara osjetile su i izbjeglice iz Sirije i drugih zemalja koje su utočište našle u Beogradu.

„Merhamet“ je ove godine prvi put organizirao zajednički iftar u rodnoj kući prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića u Bosanskom Šamcu.

- Nastojali smo da dođemo do najudaljenijih mjesta širom BiH i da radost iftara podijelimo sa brojnim postačima. Ovo su do sada najuspješnije „Merhametove“ ramazanske aktivnosti koje su postale tradicionalne. Ovogodišnje ramazanske aktivnosti „Merhameta“ podržale su brojni donatori, firme i pojedinci, a pored uposlenika „Merhameta“ bio je angažiran veliki broj volontera. Upravo zahvaljujući svima njima, ovogodišnje ramazanske aktivnosti8 su bile tako uspješne i zahvaljujem se svima njima – izjavio je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić koji je svim muslimanim u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitao Ramazanski bajram. 

Tokom ramazana, „Merhamet“ je podijelio i 32 tone hurmi koje je donirao„Al Khaleej Sugar“ iz Dubaija (Ujedinjeni Arapski Emirati), posredstvom ADEL M. AL-ALI TRAD.EST iz Saudijske Arabije.

Go to top