ZAJEDNIČKI IFTAR U RODNOJ KUĆI ALIJE IZETBEGOVIĆA 

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla, u saradnji sa sjedištem HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu, organizirao je zajednički iftar u rodnoj kući prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića u Bosanskom Šamcu koja je sada vlasništvo „Merhameta“.

Iftar je organiziran za Bošnjake u Bosanskom Šamcu, prijatelje „Merhameta“ i uposlenike u rodnoj kući Alije Izetbegovića koja je, zahvaljujući „Merhametovoj“ partnerskoj organizaciji iz Turske - agenciji TIKA, renovirana nakon katastrofalnih poplava u maju 2014. godine u kojima je ovaj objekat stradao.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić je zahvalio prisutnima, naglasivši da je privilegija družiti se i iftariti u u rodnoj kući prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

- Ovo će postati tradicija kako bismo se i na ovaj način prijećali našeg prvog predsjednika i odali mu počast - kazao je Šahić.

Postači su učenjem Fatihe odali počast rahmetli Aliji Izetbegoviću, a u prostorijama Spomen sobe“ Alija Izetbegović“ ženski hor "Đulizare" iz Brčkog održao je prigodan ramazanski program.

 

Go to top