DA SE NE ZABORAVI I DA SE NIKAD NIKOME NE PONOVI SREBRENICA!

Ove godine, 11. jula, obilježit će se 21 godina od genocida u Srebrenici koji je počinjen nad nedužnim Bošnjacima.Više od 8.000 muškaraca i dječaka sistematično je pogubljeno i zakopano u skrivenim masovnim grobnicama širom istočne BiH. „Merhamet“ Njemačke stalno podsjeća na ono što se dogodilo, ali i nastoji pružiti podršku i pomoći mnogobrojnim Srebreničanima u svakodnevnoj borbi za preživljavanjem.

U tu svrhu, „Merhamet“ Njemačke je osnovao fond „Don‘t forget Srebrenica“, koji je za donacije otvoren tokom cijele godine.

„Novčanim sredstvima iz ovog fonda podržavamo porodice u Srebrenici i okolini koje nemaju nikakva primanja. Cilj nam je poboljšati kvalitet života tih porodica i razviti nove mogućnosti i perspektive. Finansiramo školavanje djece iz socijalno ugroženih porodica srebreničke regije. Kroz brojne akcije kupovali smo školski pribor za đake i dijelili ga po izbjegličkim kampovima i povratnicima u Srebrenicu, koji žive u vrlo lošim uslovima. Povratničkim porodicama doniramo solarne sušare za voće i povrće i na taj način podržavamo, ne samo proces prerade voća i povrća, nego i dugoročno zaposlenje i novčane prihode kaže se u pozivu „Merhameta“ Njemačke donatorima.“

Donacije za fond „Don’t forgetSrebrenica!“ mogu se uplatiti nasljedeći način: Za uplate iz inostranstva IBAN: DE83 3705 0198 0000 0739 99 Swift-BIC: COLSDE33.

Adresa „Merhameta“ Njemačke je Wilhelmstrasse 27·53111 Bonn, telefon.: 0228/945 904 50, a e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

„Merhamet Njemačke trenutno radi i na prikupljanju novčanih sredstava za kupovinu destilatora za proizvodnju ulja iz biljaka. Na taj način će korisnice, pretežno žene povratnice, imati mogućnost da prerastu u ozbiljne proizvođače bilja, a uz pomoć destilatora proširiti asortiman svojih proizvoda i povećati lične prihode.

Go to top Sam Steel Authentic Jersey