PRVI PUT ORGANIZIRAN ZAJEDNIČKI IFTAR U VIDIMLJU KOD GLAMOČA

Regionalni odbor „Merhameta“ Travnik tokom ramazana svako veče organizira zajedničke iftare na svom području. Ono što je, međutim, posebno zanimljivo jeste činjenica da je ovaj regionalni odbor  organizirao Iftar u mjestu Vidimlje, u općini Glamoč, što se, kako nam je rečeno, prvi put dogodilo u ovom mjestu.

Iftar je, zahvaljujući donaciji „Helping Handa“, organiziran za 75 postača sa ovog područja. Pored iftara, podijeljeno je petnaest prehrambenih paketa.

Iftaru su prisustvovali i v.d. direktor Regionalnog odbora „Merhamet“ Travnik Kenan Vrbanjac, glavni imam MIZ-e Glarnoč Muhamed ef. Draqolovčanin, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Glamoč Arif Kovacevic te veliki broj vjernika.

Glavni imam i predsjednik MIZ-e Glamoč izrazili su zahvalnost Regionalnom odboru „Merharneta" Travnik, naglašavajući da u mjestu Vidimlije još niko nije organizirao zajednički iftar za mještane, što su nam potvrdili i mnogobrojni vjernici koji su, takođe, izrazili neizmjernu zahvalnost „Merhametu“.

- Posebna radost poslije iftara koji, kako su nam rekli, nisu očekivali zbog velike udaljenosti od Travnika do Glamoča, bili su prehrambeni paketi koje smo podijelili za petnaest domaćinstava, kao i hurme za postače - kaže Kenan Vrbanjac.

Prema njegovim riječima, glavni imam i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Glamoč izrazili su želju da se u tom gradu formira „Merhametov“ osnovni odbor, kojem bi oni, kako su kazali, pružili punu podršku.

Go to top