ZAHVALJUJUĆI „HELPING HANDU“ ORGANIZIRANI IFTARI U NEKADA POPLAVLJENIM PODRUČJIMA 

U saradnji sa „Merhametovom“ partnerskom organizacijom „Helping Hand“ i Sjedinjenih Američkim Država, Regionalni odbor „Merhameta“ Zenica organizirao je zajednički  iftar za 100  postača u Mjesnoj zajednici Nemila, a potom i iftar za 75 postača u Mjesnoj zajednici  Bistrica.

Prema riječima direktora Regionalnog odbora „Merhameta“ Zenica Zijade Kliko, planirano je i organiziranje zajedničkog iftara za 70 postača u Mjesnoj zajednici Orahovica, kao i za 60 postača u Doboju. Riječ je o područjima koja su u maju 2014. Godine pogođena katastrofalnim poplavama i klizištima i gdje „Merhamet“, od tada, svakog ramazana organizira iftare

Osnovni odbor „Merhameta“ Zenica je podijelio 50 prehrambeno-higijenskih paketa. Prilikom ove podjele obuhvaćeno je i 12 korisnika projekta “Kućna njega - pomoć u kući”. 

DONACIJE „PERUTINE PTUJ“ I FIRME „ZIM“ IZ ZENICE 

Polovinom juna, Regionalni odbor „Merhameta“ Zenica primio je donaciju od Mesne industrije „Perutnina Ptuj“ d.o.o. Breza, koja se sastojala od blizu 800 kilograma pileće jetrice namijenje „Merhametovim“ kuhinjama. Tako je kuhinja u Zenici dobila 434 kilograma pileće jetrice, a kuhinja u Kaknju 386 kilograma.

Firma „ZIM“ d.d. Zenica za korisnike usluga „Merhametove“ kuhinje u Zenici donirala je

200 komada Tečnog jogurta, kao i 200 komada sirnog namaza. Cjelokupna donacija jogurt i sirnog namaza podijeljena je korisnima usluga kuhnje.

Go to top