PODRŠKA AMBASADE AUSTRIJE PROJEKTU „KUĆNA NJEGA“

Ataše za socijalna pitanja pri Ambasadi Austrije u Bosni i Hercegovini Oliver Hiller posjetio je Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo, gdje je razgovarao sa direktorom tog Regionalnog odbora Munibom Bujakom i njegovim saradnicima.

Austrijskog atašea domaćini su upoznali sa aktivnostima i projektima koje provodi Regionalni odbor „“Merhameta“ Sarajevo, kao i sa organizacionom strukturom HO „Merhamet“ MDD. Prestavnik Ambasade Austrije posebno se interesovao za projekt „Kućna njega“, koji će Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo ubuduće realizirati u saradnji sa austrijskom humanitarnom organizacijom „Diakonia“, koji dijelom finansira i Vlada Austrije, odnosno njeno nadležno ministarstvo.

Direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo Munib Bujak je austrijskog atašea za socijalna pitanja upoznao sa dosadašnjim rezultatima u provođenju projekta „Kućna njega“.

Oliver Hiller je izrazio zadovoljstvo organizacijom i djelovanjem „Merhameta“ te saradnjom „Merhameta“ s austrijskom humanitarnom organizacijom „Diakonia“.   

Go to top