MUFTIJA KOZLIĆ URUČIO ZAHVALNICU „MERHAMETU“

BANJALUKA, 26. april 2016. – Na redovnoj Skupštini Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka, banjalučki muftija dr. Osman ef. Kozlić uručio zahvanicu  Regionalnom odboru „Merhameta“ Banja Luka za prošlogodišnju uspješnu saradnja banjalučkog „Merhameta“ i Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka.

Muftija Kozlić je zahvalnicu uručio direktoru Regionalnog odbora „Merhameta“ Banja Luka  Admiru Čavki.  

– I ubuduće ćemo jačati saradnju naših dviju institucija koje čine temeljne stubove povratničke populacije na ovom području Bosne i Hercegovine. Još uvijek je u našoj Banja Luci puno socijalno ugroženih , nezbrinutih , starih , bolesnih , nepokretnih i gladnih osoba kojima je potrebna pomoć „Merhameta“ i dobrih , humanih ljudi, da bi ta populacija živjela životom dostojnim čovjeka – poručio je Admir Čavka.

Podsjetio je da „Merhamet“ ima javnu kuhinju u kojoj, trenutno, po jedan topli obrok dobija 180 korisnika, a potrebe su puno veće.

– Za 60 korisnika koji ne mogu dolaziti u „Merhamet“ ručak se vozi na njihove adrese.
Osim toga, „Merhamet“ ima i svoju ambulantu sa patronažnom službom koja obilazi stare, bolesne, iznemogle i nepokretne osobe. Svi pregledi i lijekovi su besplatni. Kroz ambulantu prođe oko 2.000 pacijenata godišnje – naglasio je Čavka.

Direktor Čavka je naglasio da će „Merhamet“ učiniti sve da još više pospješi saradnju sa Medžlisom Islamske zajednice Banja Luka.

Go to top