ČELNICI MCC-ja PUNI LIJEPIH UTISAK O „MERHAMETU“

Predstavnici „Merhametove“ partnerske organizacije Mennonite Central Committee (MCC) posjetili su „Merhametovo“ Centralno skladište u Kaoniku kod Busovače, „Merhametovo“ poljoprivredno imanje u Zavidovićima i Regionalni odbor „Merhameta“ Zenica.

 

U delegaciji su bili direktor Programa Mennonite Central Committee Kanada Mark Epp, direktoricaMCC-ja  za Evropu i Bliski Istok Amela Puljek-Shank, menadžer za materijalnu  pomoć Darrin Yoder te, Ko-Predstavnici MMC-ja za Istočnu Europu Ruth Plett i Krystan Pawlikowski.

Tokom posjete „Merhametovom“ Centralnom skladištu u Kaoniku, predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić upoznao je delegaciju MCC-ja s aktivnostima koje su se odvijale u Centralnom  skladištu tokom katastrofalnih poplava i klizišta kojima je bila pogođena Bosna i Hercegovina u maju 2014. godine. Šahić je zahvalio MCC-ju na izuzetnoj saradnji i na pomoći koju je ova humanitarna organizacija obezbijedila za građane Bosne i Hercegovine koji su bili pogođeni poplavama i klizištima. 

Obilazak sušare na imanju u Zavidovićima

Direktor Programa Mennonite Central Committee Kanada Mark Epp nije krio oduševljenje kapacitetima i mogućnostima koje pruža „Merhametovo“ skladište.

Delegacija MCC-ja posjetila je i „Merhametovo“ poljoprivredno imanje u Kučicama kod Zavidovića, gdje ih je koordinator ovog projekta Salko Omerbegović upoznao sa aktivnostima na ovom imanju. Gosti su obišli plastenike, sušaru, kao i proizvodnju tjestenine za potrebe „Merhametovih“ javnih kuhinja koju je „Merhamet“ odnedavno započeo.

Gosti iz MCC-ja bili su fascinirani činjenicom da se na „Merhametovom“ imanju godišnje proizvede oko 70 tona povrća koje je, takođe, namijenjeno javnim kuhinjama. 

Gosti iz MCC-ja obišli i plastenike

Predstavnici MCC-ja su potom boravili i u Regionalnom odboru „Merhameta“ Zenica. Prisustvovali su podjeli obroka „Merhametovim“ korisnicima, a i sami su probali hranu koja se priprema u toj kuhinji, uvjerivši se u njen kvalitet.

Svodeći utiske tokom cjelokupne posjete, gosti iz MCC-ja nisu krili zadovoljstvo onim što su vidjeli na terenu i izrazili su zadovoljstvo što je, kako su kazali, ovako dobro organizirana organizacija kao što je „Merhamet“ partner MCC-ja. Naglasili su kako su veoma zadovoljni dosadašnjom saradnjom s „Merhametom“ i istakli da će ta saradnja biti nastavljena.

Proizvodnja tjestenine u Zavidovićima

Tokom obilaska "Merhametove" Javne kuhinje u Zenici

 

 

 

Go to top Sam Steel Authentic Jersey