SAVEZ LOGORAŠA U BIH I „MERHAMET“ POTPISAT ĆE PROTOKOL O SARADNJI 

SARAJEVO, 12.  april 2016. - Savez logoraša u Bosni i Hercegovini i HO „Merhamet“ MDD potpisat će uskoro protokol  o saradnji, dogovoreno je na sastanku predsjednika ove dvije organizacije Jasmina Meškovića i Hajrudina Šahića, održanom u sjedištu „Merhameta“ u Sarajevu.

- Saradnja Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini i HO „Merhamet“ MDD je značajna i neophodna kako bi se pomoglo žrtvama torture i stradanja tokom agresije na našu zemlju. Želimo i hoćemo jedni drugi da pomognemo. „Merhamet“ i  Savez logoraša u Bosni i Hercegovini mogu mnogo toga zajedno uraditi. Tokom rata su i „Merhametovi“ aktivisti bili izloženi torturi u logorima.  - kazao je Hajrudin Šahić, podsjećajući da je cjelolupno rukovodstvo „Merhameta“ u Banjoj Luci bilo uhapšeno i zatočeno u logoru Manjača.

Predsjednik Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini Jasmin Mešković je upoznao Šahića s aktivnostima tog udruženja, koje ima 55.400 registriranih članova, 64 općinske organizacije i šest kantonalnih odbora u Bosni i Hercegovini i u dijaspori.

Prema Meškovićevim riječima, jedan od ključnih aktivnosti Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini, koje je multinacionalno udruženje, jeste borba za zakonsko reguliranje statusa ratnih žrtava torture.

- Ne može se zaboraviti uloga „Merhameta“ u toku rata u Bosni i Hercegovini i njegov doprinos u opstanku bošnjačkog naroda i države Bosne i Hercegovine. Stoga je mi je čast i zadovoljstvo uspostavljanje dobre saradnje Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini i „Merhameta“ - naglasio je Mešković.

Go to top Sam Steel Authentic Jersey