ZENIČANIMA PODIJELJENO OKO 5.000 ZAŠTINIH MASKI

Zbog povećanog aerozagađenja u Zenici, u četvrtrak 24. decembra, aktivisti HO „Merhamet“ MDD su Zeničanima podijelili oko 5.000 zaštitnih maski. Akcija je organizirana na Trgu Alije Izetbegovića u centru grada.

 Hajrudin Šahić, predsjednik HO „Merhamet“ MDD rekao je da je cilj akcije da se animira javnost i da se nadležnim institucijama ukaže na sve veće posljedice zagađenja.

- Naš cilj je bio prvenstveno da animiramo javnost, sve one koji mogu, hoće i žele da se uključe da pomognemo svim građanima koji su ugroženi, a svi smo ugroženi. Nešto više su ugroženi sigurno oni koji imaju zdravstvenih problema - rekao je Šahić.

Dodao je kako će se akcija provesti u svim zagađenim gradovima u Bosni i Hercegovini. - U Zenici smo preventivno podijelili oko 5.000 maski, a širom Bosne i Hercegovine podijelit ćemo oko 50.000 maski koje smo nabavili iz naših sredstava. To je naš doprinos građanima u zagađenim sredinama da lakše prebrode ove vremenske nepogode, koje su pogodile mnoge građane u Bosni i Hercegovini - napomenuo je Šahić.

Go to top