PRIZNANJA DŽEMATIMA U AUSTRIJI I GRADONAČELNIKU VILLACHA

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić prisustvovao je tradicionalnoj kulturno-vjerskoj manifestaciji Bošnjaka u austrijskom gradu Villach, koju je organizirao Džemat - BKC – Villach.

 Tom prilikom, Šahić se, u ime „Merhameta“, Islamske zajednice u BiH i građana Bosne i Hercegovine, zahvalio Bošnjacima u Austriji i svim onima koji su uputili pomoć ugroženim područjima koja su stradala tokom katastrofalnih poplava i klizišta, u maju 2014. godine.

Predsjednik Šahić je uručio „Merhametove“ zahvalnice Islamskoj zajednici Bošnjaka u Austriji – IZBA, gradonačelniku Villacha Güntheru Albelu, zamjenici gradonačelnika Gerdi Sandriesser, bivšem gradonačelniku Helmutu Manzenreiter. Zahvalnice su dobili i Bosnischer Kultur- und Religionsverein Villach, Vorstand der Bosniakisch –Muslimischen Gemeinschaft Vorarlberg, Islamisches Kulturzentrum Graz, BKZ – Bosnisches Kultur Zentrum – DŽEMAT Spittal, Bosnisch-islamische Gemeinschaft Salzburg i MDD „Merhamet“ Salzburg.

 Na tradicionalnoj manifestaciji u Villahu bilo oko 400 posjetilaca

- Naša dijaspora u Austriji, ali i drugim zemljama Evrope, uradila je veliku stvar tokom elementarnim nepogoda koje su pogodile našu zemlju u maju prošle godine. Pokazali ste još jednom poznatu bošnjačku solidarnost i pomogli stanovništvu na ugroženim područjima u Bosni i Hercegovini da lakše prebrode nevolje koje su ih zatekle i gubitak svojih domova. Građani Bosne i Hercegovine neizmjerno su vam zahvalni, kao i „Merhamet“ kojem ste iskazali veliko povjerenje. Budite uvjereni da je svaki gram vaše pomoći otišao u prave ruke. Posebno se zahvaljujem građanima Villacha koji su među prvima uputili pomoć ugroženim građanima u našoj zemlji i to posebno cijenimo - kazao je Šahić pred oko 400 Bošnjaka iz Villacha i drugih gradova u Austriji koji su prisustvovali manifestaciji u Villachu.

Priznanje za gradonačelnika Villacha Günthera Albela

Šahić i Memić: Zahvalnica Islamskoj zajednici Bošnjaka u Austriji

Predsjednik Šahić je svim Medžlisima Islamske zajednice u Austriji i svim džematime prenio selame Husejina Smajlovića, gradonačelnika Zenice, naglašavajući da je to općina koja je najviše stradala u katastrofalnim poplavama i klizištima.

Goste je poselamio predsjednik Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji – IZBA mr. Esad Memić, sekretar IZBA-e Hasudin Atanović, gradonačelnik Villacha Günther Albel, te gost iz Bihaća, prof. dr. Suad ef. Mahmutović.

Predsjednik „Merhameta“ Hajrudin Šahić je nakon manifestacije razgovarao sa predsjednikom Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji mr. Esadom Memićem, predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Villach Tahirom Džinićem te sa i predstavnicima ostalih  medžlisa i džemata u Austriji te ih upoznao ih sa aktivnostima, projektima i budućim planovima „Merhameta“. 

Šahić i Džinić: Priznanje Medžlisu IZ Villach

Šahić i Atanović Priznanje Medžlisu IZ Spittal

Priznanje i za Medžlisu IZ Graz

Esad Memić se zahvalio Šahiću na posjeti, naglašavajući da je veoma značajno što je Bošnjake iz Villaha i goste iz drugih gradova, kao i gradonačelnika Villacha neposredno izvijestio gdje je otišla pomoć koja je iz Austrije upućena ugroženim građanima.

Šahić je naglasio izuzetnu saradnju Islamske zajednice u BiH i „Merhameta“, koja je još jednom potvrđena upravo tokom katastrofalnih poplava i klizišta u BiH.

 

Šahić pozvao gradonačelnika Günthera Albela da posjeti BiH

 

Šahić uručio Albaelu poklon gradonačelnika Zenice Husejina Smajlovića 

Predsjednik „Merhameta“ Hajrudin Šahić razgovarao je i sa gradonalnikom Villacha Güntherom Albelom i zahvalio se na pomoći i solidarnosti koju su predstavnici vlasti u ovom austrijskom gradu pokazali prema ugroženim građanima BiH. Šahić je gradonačelnika Albela upoznao sa aktivnostima i projektima „Merhameta“ izražavajući želju da grad Villach i „Merhamet“ uspostave saradnju.

Predsjednik „Merhameta“ pozvao je gradonačelnika Villlacha da posjeti Bosnu i Hercegovinu i „Merhamet“ te da zajedno obiđu neka od podruzčja koja su stradaka u poplavama i klizištima.

Šahić je gradonačelniku Villacha i njegovoj zamjenici uručio poklon gradonačelnika Zenice Husejina Smajlovića te im prenio njegovu zahvalnost za sve što su vlasti u Villachu učili za građane zeničke općine tokom elementarnih nepogoda u maju 2014. godine.   

 

Go to top