Zajedničko prikupljanje pomoći za izbjeglice iz Sirije

Vakufska banka i HO „Merhamet“ MDD, koji su dugogodišnji partneri, pokrenuli su zajedničku akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice iz Sirije. Akcije će trajati do novembra 2015. godine.

Vakufska banka je obavijestila svoje klijente i pozvala ih da se uključe i podrže ovu humanitarnu akciju.  

„ S našim dugogodišnjim poslovnim partnerom HO „Merhamet“ MDD zajednički ćemo sarađivati u organizaciji ove akcije. Prikupljat ćemo sredstva koja su neophodna ugroženima, kako bismo im, na bilo koji način, pružili pomoć, obzirom da im je svaka podrška u predstojećem periodu od velikog značaja.

 „Merhamet“ od 2012. godine kontinuirano vodi humanitarne akcije pomoći izbjeglicama, a povodom migrantske krize i sve većeg vala izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja koji su se uputili ka državama Evropske unije, pokrenuta je i ova akcija prikupljanja novčanih sredstava.

Svjesni svih poteškoća naroda Sirije čija je trenutna situacija borba za opstanak, molimo sve klijente Vakufske banke da i ovaj put budemo humani i pomognemo izbjeglicama iz Sirije, te da im i na najmanji mogući način u skladu sa mogućnostima pružimo pomoć“, kaže se u pozivu Vakufske banke svojim klijentima.

Klijentima Vakufske banke poručeno je i to da mogu donijeti odjevne predmeti (odjeća, obuća i sl.) u poslovnice Vakufske banke svaki radni dan u vrijeme rada poslovnice,

te izvršiti uplatu novčanih sredstava sa naznakom „VB pomoć izbjeglicama“ na račune:

1600150000179420 za uplate u KM

1600150000179517 za uplate u EUR

Osim toga, dogovoreno je da se „Merhametove“ humanitarne kase, na kojima stoji natpis „Pomoć za izbjeglice iz Sirije“, postave u svim filijalama Vakufske banke širom Federacije BiH te će i na taj način klijenti Vakufske banke moći donirati pomoć za izbjeglice.  

Ovo je jedna u nizu „Merhametovih“ humanitarnih akcija koju je podržala Vakufska banka.

Go to top Sam Steel Authentic Jersey