HAJRUDIN ŠAHIĆ U PRVOJ EMISIJI „AKTUELNOSTI“

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić gostovao je u prvoj emisiji NTV Hayat „Aktuelnosti“, koja je premijerno prikazana u ponedjeljak, 14. septembra 2015. godine.

Povod za Šahićevo gostovanje u emisiji, čiji je urednik i voditelj poznata novinarska NTV Hayat Džena Zeničanin, jeste „Merhametova“ humanitarna akcija „Pomoć izbjeglicama iz Sirije“ i dopremanje „Merhametove“ pomoći izbjeglicama iz Sirije i drugih zemalja koje su privremeno utočište, na putu ka zemljama Evropske unije, potražile u Beogradu.

Šahić je govorio o iskustvima tokom njegova dva boravka u Beogradu, o potrebama izbjeglica, među kojima ima dosta djece, naglasivši da je „Merhamet“, osim dostavljanja interventne humanitarne pomoći, omogućio, u dogovoru sa Muftijstvom beogradskim, da se izbjeglicama u Beogradu svakodnevno pripremaju obroci, u narednih mjesec dana.

Predsjednik „Merhameta“ pozvao je građane BiH, institucije i organizacije da se uključe u „Merhametovu“ akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice, kako bi još jednom potvrdili svoju poznatu solidarnost i unesrećenim porodicama iz Bliskog Istoka i Afrike sačuvali dostojanstvo.

Šahić je, zatim, podsjetio da „Merhamet“ od 2012. godine u kontinuitetu pomaže izbjeglice iz Sirije u Turskoj, ali i one malobrojne koji su utočište našli u Bosni i Hercegovini.

Go to top Sam Steel Authentic Jersey