ZA UGROŽENE 2.500 IFTARA 

 Američka humanitarna organizacija iz Detroita „Helpin hand“ je i ove godine ukazala povjerenje HO „Merhamet“ MDD, nastavljajući partnerstvo s našom organizacijom.

Naime,  „Helpin hand“ je obezbijedio 10.000 američkih dolara, odnosno oko 17.700 konvertibilnih maraka, za organiziranje iftara za ugrožene građane Bosne i Hercegovine tokom mubarek mjeseca Ramazana i tu je aktivnost povjerio „Merhametu“.

Humanitarna organizacija „Helping hand“ obradovala brojne postače u BiH

Dobročinstvo „Helping handa“ i u Mostaru

Zahvaljujući pomenutoj donaciji, „Merhamet“ je pripremio i podijelio 2.500 iftara za postače na području Zenice, Bihaća, Mostara i Goražda.  Regionalni odbor „Merhameta“ Zenica je, zahvaljujući donaciji „Helping henda“, pripremio 1.000 iftara za građane na područjima koja su ugrožena prošlogodišnjim katastrofalnim poplavama i klizištima.

Regionalni odbor „Merhameta“ Bihać pripremio je i podijelio 700 iftara, Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar 500 iftara i Regionalni odbor „Merhameta“ Goražde 300 iftara.  

Iftari i za ugrožene porodice u Bihaću

Podsjećamo da je Američka humanitarna organizacija iz Detroita „Helpin hand“ prošle godine obezbijedila donaciju „Merhametu“ za pomoć građanima čiji su domovi uništeni u nezapamćenim elementarnim nepogodama, kao i za nabavku kurbana.

„Merhamet“ izražava zadovoljstvo zbog saradnje sa ovom humanitarnom organizacijom, koja je prepoznala „Merhamet“ kao ozbiljnu humanitarnu organizaciju i izabrala ga kao svog partnera u Bosni i Hercegovini.

Go to top