VRIJEDNE  DONACIJE CENTRIMA „DRIN“ I „DUGA“

Delegacija HO „Merhamet“ MDD, Regionalnog odbora „Merhameta“ Travnik i Medžlisa Islamske zajednice Fojnica posjetili su, u ponedjaljak 8. Juna, JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ u Fojnici. Tom prilikom su predstavnici „Merhameta“, koje je predvodio Kenan Vrbanjac iz Regionalnog odbora „Merhameta“ Travnik, uručili su donaciju u voću za potrebe štićenika Zavoda „Drin“.

 

Direktor Zavoda „Drim“ Dr. Elmedin Huskić i njegovi saradnici, koji su na čelo ove ustanove došli prije sedam mjeseci, upoznali su delegaciju „Merhameta“ sa situacijom u Zavodu „Drim“, gdje je zbrinuto 500 osoba. Riječ je o najtežim kategorijama mentalno invalidnih lica.

Kenan Vrbanjac uručuje donaciju 

Posjeta Zavodu „Drin“ u Fojnici

- Cilj novog menadžmenta jeste stvoriti što bolje usluge za štićenike JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ i što više štićenika pripremiti za samostalan život – kazao je direktor „Drina“ Dr. Elmedin Huskić koji je zahvalio „Merhametu“ na donaciji.

Dr. Huskić je izrazio nadu da će se odnosi JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ i Regionalnog odbora „Merhameta“ Travnik nastaviti na dobrobit štićenika kojima je svaka pomoć dobrodošla.

Predstavnik Reguionalnog odbora „Merhameta“ Travnik Kenan Vrbanjac je naglasio da je misija „Merhameta“ pomagati ljudima u potrebi, između ostalog, i bolesnim i nemoćnim osobama.

- Ova posjeta je dio te „Merhametove“ misije - kazao je Vrbanjac.

Sa delegacijom „Merhameta“ u posjeti Zavodu „Drin“ bio je i glavni imam Medžlisa IZ Fojnica Mensur ef. Pašalić koji je pozdravio ovakvu gestu „Merhameta“.

Inače, posjeta „Merhametove“ delegacije Zavodu „Drin“ je dio programa manifestacije „Dani Ajvatovice“, odnosno podrška „Merhameta“ ovoj značajnoj vjerskoj i kulturnoj manifestaciji.

Uručenje „Merhametove“ donacije Centru "Duga"

Ismeta Ljubunkić i Sonja Nikolić-Jurišić

 

U okviru programa „Dani Ajvatovice“, delegacija „Merhameta“ posjetila je istog dana i Edukacijsko-rehabilitacioni centar „Duga“ u Novom Travnikom. I ovoj ustanovi „Merhamet“ je uručio značajnu donaciju. Pored Kenana Vrbanjca, u delegaciji je bila i predsjednica Osnovog odbora „Merhameta“ Novi Travnik Ismeta Ljubunkić.

Direktorica Centra „Duga“ Sonja Nikolić-Jurišić zahvalila je „Merhametu“ da donaciji i istakla izuzetnu saradnju sa „Merhametom“, prije svega Osnovnim odborom „Merhameta“ Novi Travnik i predsjednicom Ljubunkić.

 

 

Go to top Sam Steel Authentic Jersey