„MERHAMET“ I U 2014. POTVRDIO SVOJU SNAGU

Skupština HO „Merhamet“ MDD, na sjednici održanoj u ponedjeljak 25. maja u Sarajevu, jednoglasno je usvojila Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja HO „Merhamet“ MDD za 2014. godinu, koji je podnio ovlašteni revizor revizorske kuće „Revik“ d.o.o. Kenan Kapetanović, koji je dao pozitivno revizorsko mišljenje.

Učesnici Izvještajne Skupština HO „Merhamet“ MDD usvojili su Izvještaj o radu i poslovanju HO „Merhamet“ MDD za 2014. godinu, te Plan rada i poslovanja za 2015. godinu.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić, govoreći o o radu i poslovanju „Merhameta“ u 2014. godini, naglasio je da je prošla godina i za „Merhamet“ i za bošnjački narod bila jedna od najtežih.

- U 2014. godini, našu zemlju su pogodili katastrofalne poplave i klizišta. „Merhamet“ je pravovremeno reagirao i, u granici svojih mogućnosti, pružio pomoć ugroženom stanovništvu. „Merhamet“ je učestvovao u obnovi i rekonstrukciji oko 500 uništenih i oštećenih objekata i u svako ugroženo mjesto u Bosni i Hercegovini dostavio pomoć - jednom ili više puta. Za naše aktivnosti dobili smo niz značajnih priznanja. „Merhamet“ je još jednom potvrdio da je spreman prvi reagirati kada je to potrebno - kazao je Šahić.      

On je čestitao svim uposlenicima „Merhameta“ za požrtvovanost i uspješne aktivnosti tokom katastrofalnih poplava i klizišta.

 

- U 2014. godini, „Merhamet“ je uspješno proveo i akciju „Kurban“. Uz sve probleme, uspjeli smo u 2014. godini da broj donacija domaćih kurbana povećamo za sto posto. To će biti opredjedljenje „Merhamet“ i ubuduće.

Osim toga, „Merhamet“ je u 2014. godini cjelokupnu donaciju kurbanskog mesa iz Australije dostavio izbjeglicama iz Sirije koji su smješteni u Turskoj - naglasio je Hajrudin Šahić.

Na Skupštini „Merhameta“ usvojeni su i Izvještaj o radu Nadzornog odbora HO „Merhamet“ MDD za 2014. godinu te Izvještaj o radu Suda časti HO „Merhamet“ MDD za 2014. godinu.

Sulejman Salić umjesto Suada Berbića u Nadzornom odboru

 Učesnici Izvještajne Skupština HO „Merhamet“ MDD razriješili su dužnosti dosadašnjeg člana Nadzornog odbora „Merhameta“ Suada Berbića, na njegov zahtjev. Za novog člana Nadzornog odbor imenovan je Sulejman Salić.

  

Go to top Sam Steel Authentic Jersey