Foto: Susret s načelnikom Nihadom Omerovićem

„MERHAMET“ JE BLISTAVA TAČKA U OVIM VREMENIMA

 Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ je dokaz da u Bosni i Hercegovini postoje institucije koje brinu o onima kojima je pomoć potrebna. Kazao je to načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović u razgovoru sa delegacijom „Merhameta“ koju su činili predsjednik Hajrudin Šahić, član Savjeta Timur Numić, direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Adil ef. Pezerović, te predsjednici osnovnih odbora Srebrenik i Gračanica Osman ef. Mujić i Ibrahim Šerbečić.

 - „Merhametu“ je blistava tačka i hvala vam za sve ono dobro što radite u ovom vremenu. Općina Srebrenik prepoznaje ulogu i značaj „Merhameta“ i uvijek smo spremni za saradnju s „Merhametom“ za dobrobit građana koji su u stanju socijalne potrebe. Odgovorno tvrdim da će načelnik i općinske vlasti u Srebreniku uistinu biti u funkciji podrške „Merhametu“ i „Merhametu“ će uvijek biti otvorena vrata.

Timur Numić je istakao da je potrebno ugraditi „Merhamet“ u svijest Bošnjaka.

- Hoćemo da je „Merhamet“ moderno, efikasno i reprezentativno društvo - poručio je Numić.

Predsjednik „Merhameta“ Hajrudin Šahić je zahvalio općinskoj vlasti u Srebreniku na dobroj saradnji sa „Merhametom“, naglašavajući da „Merhamet“ želi parterske odnose iz kojih će se izroditi značajni projekti, koji će biti od koristi ljudima kojima je pomoć potrebna.

O dobroj saradnji „Merhameta“ i Općine Srebrenik godorio je i predsjednik Osnovnog odbora „Merhameta“ Srebrenik Osman ef. Mujić.

Nakon sastanka sa načelnikom Općine Srebrenik, delegacija „Merhameta“ sastala se u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik sa glavnim imamom Refikom ef. Hodžićem, sa novim predsjednikom Medžlisa mr. Abdulahom Arifovićem i bivšim predsjednikom Mevludinom ef. Joldićem.

Hajrudin Šahić je tom prilikom ocijenio da je Srebrenik najbolji primjer saradnje „Merhameta“ i Islamske zajednice i izrazio želju da se takva saradnja nastavi i ubuduće.

Novi predsjednik Medžlisa IZ Srebrenik Abdulahom Arifović naglasio je da su „Merhamet“ i Islamska zajednica na istom zadatku i sa istim ciljem i nema razloga da se dobra saradnja ne nastavi.

 Antrfile

 „Povelja humanosti“ Mevludinu Joldiću

 

Foto: Sa dodjele priznanja Joldiću

 Predsjednik Osnovnog odbora „Merhameta“ Srebrenik Osman ef. Mujić i predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić su ovom prilikom, u značk zahvalnosti za izuzetnu saradnju i podršku „Merhametu“, uručili „Povelju humanosti“ dosadašnjem predsjedniku Medžlisa IZ Srebrenik Mevludinu Joldiću, koji je na toj funkciji bio punih šesnaest godina.      

 

Go to top