ERMIN HODŽIĆ V.D. DIREKTOR REGIONALNOG ODBORA „MERHAMETA“ GORAŽDE

Odlukom predsjednik HO „Merhamet“ MDD, za vršioca dužnosti Regionalnog odbora „Merhameta“ Goražde imenovan je Ermin Hodžić, uposlenik ove „Merhametove“ organizacione jedinice. Dosadašnji direktor Šemsudin Kuljuh i dalje će biti na raspolaganju „Merhametu“ Goražde i svojim iskustvom pomagati u realizaciji „Merhametovih“ projekata u Bosansko-podrinskom kantonu.

Primopredaja dužnosti izvrđena je u prisustvu predsjenika HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjca, generalnog sekretara Sidika Aždahića i direktorice Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensure Husanović.

Vrbanjac se zahvalio dugogodišnjerm direktoru Šemsudinu Kuljuhu na svemu što je učinio za „Merhamet“ Goražda koji od svog osnivanja brine o najugroženijim kategorijama stanovništva na području Goražda, ali i o povratničkim porodicama u manjem bh. entitetu.

 

Čestitajući Erminu Hodžiću prezimanje funkcije, predsjednik Vrbanjac je kazao da „Merhamet“ nastavlja sa podmlađivanjem svog kadra, kako bi ova organizacija ostvarivala još bolje rezultate u svojoj misiji dobročinstva i modernizirala svoj rad.

Nermin Hodžić rođen je 2. maja 1989. godine u Goraždu, gdje je završio Mješovitu srednju školu „Enver Pozderović“ u Goraždu 2008. godine i stekao zvanje ekonomskog tehničara. Godine 2013. završio je i Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Volontirao je u Općini Goražde, u Službi za društvenu djelatnost, opću upravu i zajedničke poslove, a od 2016. godine radi u „Merhametu“.

 

Go to top