“MERHAMET” PODIJELIO POMOĆ SRPSKIM PORODICAMA  U MOSTARU I NJIHOVOJ DJECI

Povodom pravoslavnog blagdana Božića, HO “Merhamet” MDD, u koordinaciji sa Regionalnim odborom „Merhameta“ Sarajevo, podijelio je pakete pomoći za sve socijalno ugrožene srpske porodice u Mostaru i njihovu djecu.

Pakete je, , u Vladičanskom dvoru u Mostaru, sa svojim saradnicima uručio predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac koji ističe da je cilj ove akcije bio da ljudima srpske nacionalnosti u Mostaru slabijeg imovinskog stanja omogući da svečanije dočekaju Božić sa svojim porodicama.

- Mi smo danas dostavili u Mostar 30 paketa za socijalno ugrožene porodice. To su prehrambeni paketi. Tu je i 45 paketića za djecu. Sličnu akciju smo proveli u Bihaću za katolički Božić, kada smo svoj katoličkoj djeci u Bihaću iz socijalno ugroženih porodica podijelili prigodne paketiće, a njihovim porodicama prehrambene pakete. Ovaj put smo odlučili da to bude Mostar. Dovezli smo pomoć koja će nadamo se biti od pomoći ljudima slabijeg imovinskog stanja da malo svečanije dočekaju blagdan sa svojim porodicama – izjavio je novinarima u Mostaru Kenan Vrbanjac.

Boris Antelj iz humanitarnog društva “Dobrotvor” koje djeluje pri pravoslavnoj crkvi u Mostaru naglasio je da je ova pomoć “Merhameta” veoma značajna za srspke porodice u Mostaru koje su u stanju socijalne potrebe.

- Zahvaljujemo se „Merhametu“ što je nama pomogao u ovim danima. Drago nam je da su nas se sjetili i obradovali svojoj značajnom donacijom. Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju sa „Merhametom“ - zaključio je Antelj.

Uručenju paketa za djecu srpske nacionalnosti i njihove porodice na području Mostara, pored Vrbanjca, prisustvovali se i generalni sekretar HO „Merhamet“ MDD Sidik Aždahić, direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo Munib Bujak i član Upravnog odbora „Merhameta“ Midhad Brkan.  

Link:

https://alfa.avaz.ba/tv-vijesti/446741/merhamet-podijelio-pomoc-za-30-srpskih-porodica-u-mostaru

 

 

   

Go to top