NEDIM KADIRIĆ PONOVO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA „MERHAMETA“ NJEMAČKE

FRANKFURT, 24. novembar - U Frankfurtu je održana Izborna skupština „Merhameta Njemačke“ na kojoj je izabran novi Upravni odbor, te predsjednik, potpredsjednik i blagajnik. Za predsjednika je ponovo izabran Nedim Kadiric, koji je ovu funkciju obavljao i u prethodne dvije godine. Novi potpredsjednik „Merhameta“ Njemačke je Ajdin Bašić, dok će funkciju blagajnice preuzeti Enisa Suta.


Zadatak koji je preuzeo novi Upravni odbor jeste što skorije i brže omasovljenje aktivnog članstva „Merhameta“ Njemačke, te aktivnija i efikasnija saradnju sa centralom „Merhameta“ u Sarajevu, kako bi se brzo i efikasno spoznale sve akutne potrebe humanističkog karaktera na teritoriji cijele zemlje i regiona. 

 

Kako je rečeno, u toku je velika prednovogodišnja akcija „Merhameta“ Njemačke, a njen cilj je pomoći ljudima pogođenim izbjegličkom, odnosno migrantskom krizom koja je posebno izražena u Unsko-sanskom kantonu. Predviđeno je finansiranje nabavke dječijih novogodišnjih paketića, te prehrambenih paketa namijenjenih socijalno ugroženom stanovništvu ovoga kraja.

Mensur Bektić i Nedim Kadirić na sjednici Izborne skupštine "Merhameta" Njemačke

Na osnovu sugestije predsjednika HO „Merhamet“ MDD Mensura Bektića, koji je prisustvovao Izbornoj skupštini u Frankfurtu, „Merhamet“ Njemačke će se aktivno uključiti u nabavku dobro očuvanog polovnog vozila za potrebe Regionalnog odbora „Merhameta“ Bihać, čije postojeće vozilo ne zadovoljava osnovne tehničke uvjete i nalazi se u vrlo lošem stanju. Kako je rečeno, sa takvim vozilom dnevno se distribuira pomoć za izbjeglice i migrante, kao i za domicilno stanovništvo koje se nalazi u stanju dnevne socijalne potrebe.

Pored toga, kao dugoročan zadatak, predviđena je i nabavka kuhinjskog namještaja i pomagala za Narodnu kuhinju „Merhameta“ u Bihaću.

Go to top