Vijesti

Kategorija: Vijesti

„MERHAMET“ ĆE USKORO URUČITI POMOĆ GRAĐANIMA PALESTINE

SARAJEVO, 22. maj - Predsjednik HO „Merhamet“ MDD primio je u sjedištu ove organizacije novoimenovanog ambasadora Paletistine u BiH Rezeqa Namoora. Šahić je palestinskog ambasadora upoznao sa aktivnostima „Merhameta“ naglašavajući dobru saradnju sa Ambasadom Palestine.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

PROF. DR. TURAN ASLAN: „MERHAMET“ JE JEDNA OD GLAVNIH BOŠNJAČKIH INSTITUCIJA

Dekan Medicinskog fakulteta „Bahkesir“ i član Upravnog odbora „Crvenog polumjeseca“ Turske prof. dr. Turan Aslan, u prisustvu jednog od glavnih menadžera „Crvenog polumjeseca“ Turske Abdulaha Tatlicija, posjetio je HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu. Visoke goste iz Turske ugostili su predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić, potpredsjednik prof. dr. Ćazim Hadžimejlić, član Upravnog odbora Mensur Bektić i predsjednik Skupštine „Merhameta“ Munib Bujak.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

 

U GRBAVCIMA ORGANIZIRAN ZAJEDNIČKI IFTAR ZA 300 POVRATNIKA

U ponedjeljak 21. maja, u Džematu Grbavci obilježena je 26. godisnjica zločina nad Bošnjacima ovog sela. Prigodnim programom i učenjem tevhida u mjesnoj džamiji, u prisustvu vjerskih i javnih zvaničnika, odata je počast za više od 90 civilnih žrtava i šehida Grbavaca. Program je počeo u 18,30 sati, a nakon akšam namaza na platou ispred džamije upriličen je zajednički iftar za 300 mještana sela Grbavci, koji je organizirao Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla. Iftaru je prisustvovao i predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić, kojem je uručena zahvalnica, kao i direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Mensura Husanović.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

EDIN MUŠIĆ: „MERHAMET“ DAJE POSEBNU DIMENZIJU DRŽAVI BiH I NAŠEM NARODU

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ organiziralo je u petak 18. maja, u sjedištu ove humanitarne organizacije u Sarajevu, zajednički iftar za uposlenike, partnerske organizacije, poslovne partnere i prijatelje „Merhameta“.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

JAVNE KUHINJE „IMARET“ U BIHAĆU I CAZINU TRAŽE POMOĆ DOBRIH LJUDI

Javne kuhinje Imaret u Bihaću i Cazinu nalaze se u teškoj finansijskoj situaciji, a zbog pojačanih aktivnosti u vezi s pomoći migrantima i pripreme iftara, njihove mogućnosti u posljednje vrijeme krajnje su limitirane, zbog čega pozivaju sve dobre ljude da im pomognu. Kako je za Klix.ba rekao Alen Prošić, direktor Regionalnog odbora Merhameta Bihać, u čijem sklopu djeluje Javna kuhinja Imaret, i ovog ramazana organiziraju pripremu iftara za korisnike javnih kuhinja.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

TUZLANSKA PIVARA „MERHAMETU“ DONIRALA SOKOVE I MINERALNU VODU

Akciju „IFTAR 2018.“, kojom Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla tokom cijelog mjeseca Ramazana priređuje iftare za postače u stanju socijalne potrebe, korisnike Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli, kao i kolektivne iftare u povratničkim naseljima u RS i drugim lokalitetima, svojim donacijama pomažu i brojne firme i pojedinci sa područja Tuzlanskog kantona. Kao i ranijih godina „ Pivara Tuzla“ se među prvima odazvala i za organizaciju iftara donirala 720 flaša različitih bezalkoholnih pića i mineralne vode iz široke palete svojih proizvoda.

Opširnije...

Go to top