Vijesti

Kategorija: Vijesti

AGAN HODŽIĆ NARODNIM KUHINJAMA OSTAVIO MILION KM, A SAM ŽIVIO SKROMNO

Tokom svoje misije dobročinstva, duge čitavih 105 godina, Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ je imalo svoje dobročinitelje, dobre ljude i humaniste koji su cijenili rad „Merhameta“ i željeli da, posredstvom ove humanitarne organizacije, pomognu svojim siromašnim i socijalno ugroženim osobama u Bosni i Hercegovini. Jedan od takvih ljudi bio je i Agan Hodžić, koji je svoj radni vijek proveo u Kanadi i odlučio da novac koji je tamo mukotrpno stekao donira u dobrotvorne svrhe. Iako je Agan preminuo 2014. godine, a njegova nesebična želja da pomogne drugima zapisana u testamentu u kojem se navodi da se milion konvertbilnih maraka ima podijeliti na tri jednaka dijela za „Merhametove“ narodne kuhinje, za Narodnu kuhinju „Stari Grad“ u Sarajevu i kuhinju „Crvenog križa“.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

 

U TOKU JE AKCIJA „UČENICI POMAŽU MERHAMETOVE KUHINJE“

Regionalni odbor „Merhameta“ Zenica provodi humanitarnu akciju „Učenici pomažu Merhametove kuhinje“ u svim osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona. Cilj ove akcije, kaže drirektorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Zenica Zijada Kliko, jeste prikupljanje prehrambenih artikala za pripreme obroka za socijalno najugroženiju kategoriju stanovništva te razvijanje osjećaja solidarnosti i humanosti kod učenika.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

LARS-GUNNAR WIGEMARK UPOZNAT SA ZAJEDNIČKOM DEKLARACIJOM NEVLADINIH ORGANIZACIJA

SARAJEVO, 21. mart - Ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, primio je delegaciju bosanskohercegovačkih nevladinih organizacija koje su 1. februara u Sarajevu potpisale zajedničku deklaraciju, koja je definirana kao prvi korak saradnje potpisnica, nakon čega će uslijediti konkretne zjedničke aktivnosti u istrajavanju izgradnje demokratskog društva i države BiH.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

INTERNACIONALNA ŠKOLA „QSI“ IZ VOGOŠĆE DONIRALA NAMIRNICE NARODNOJ KUHINJI „IMARET“

Tročlana delegacija Internacionalne škole „QSI“ iz Vogošće posjetila je Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla i tom prilikom uručila značajnu pomoć u prehrambenim artiklima za rad Narodne kuhinje „Imaret“. Pomoć za kuhinju prikupili su nastavnici i učenici ove renomirane međunarodne obrazovne ustanove.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

DOSTAVLJENE 4,5 TONA HRANE GRAĐANIMA USK UGROŽENIM ELEMENTARNIM NEPOGODAMA

Nakon što je Štab civilne Unsko-sanskog kantona donio Odluku o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće na području grada Bihaća i Cazina, Regionalni odbor „Merhameta“ Bihać uključio se u akciju pomaganja stanovništvu na ugroženim područjima.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

UČENICI I NASTAVNICI OŠ HARMANI II“ PRIKUPILI NAMIRNICE ZA JAVNU KUHINJU ''IMARET''

Osnovna škola „Harmani II“ iz Bihaća organizirala je akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih artikala za potrebe „Merhametove“ Javne kuhinje „Imaret“ Bihać. Nakon uspješnog završetka akcije, učenici Osnovne škole „Harmani II“ posjetili su javnu kuhinju i uručili vrijednu donaciju, a riječ je o većoj količini različitih vrsta prehrambenih namirnica i higijenskih artikala.

Opširnije...

Go to top