Vijesti

Kategorija: Vijesti

„MERHAMET“ ĆE BITI ZASTUPLJEN U VELIKOJ ENCIKLOPEDIJI HISTORIJE BiH

SARAJEVO, 13. novembar - Direktor turskog Instituta za historiju prof. dr. Güray Kirpik i zamjenik direktora Vakufske organizacije Turske Mevlut Chan, sa svojim saradnicima,posjetili su sjedište HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu. Delegaciju iz Republike Turske primio je predsjednik „Merhameta“ Mensur Bektić koji je goste upoznao sa historijatom, misijom, aktivnostima i projektima ove humanitarne organizacije.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

"BH TELECOM“ DONIRAO 18.000 KM „MERHAMETOVIM“ KUHINJAMA

Finansijska pomoć društveno odgovorne kompanije „BH Telecom“ namijenjena za „Merhametove“ javne kuhinje stigla je i u 2018. godini ovoj humanitarnoj organizaciji. Naime, „Merhamet“ je u ovoj godini od „BH Telecoma“ za dvadesetak javnih kuhinja širom Bosne i Hercegovine dobio 18.000 KM. Ta će donacija doprinijeti da budu još kvalitetniji topli obroci za oko 8.000 korisnika, socijalno ugroženih građana Bosne i Hercegovine, koji se svakodnevno hrane u „Merhametovim“ kuhinjama, što je i najveći značaj ove donacije „BH Telecoma“.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

MENSUR BEKTIĆ I MUNIB BUJAK RAZGOVARALI SA MIRSADOM DŽUDŽEVIĆEM

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Mensur Bektić i predsjednik Skupštine Munib Bujak, tokom posjete Crnoj Gori, razgovarali su sa predsjednikom Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori Mirsadom Džudževićem.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

NEKOLIKO VRIJEDNIH DONACIJA ZA PROJEKAT „KUĆNA NJEGA“

Regionalni odbor „Merhameta“ Zenica, nakon prijave na Javni poziv koji je raspisao Grad Zenica, dobio je sredstva u iznosu od 1.600 KM za realizaciju projekta „Kućna njega starih, bolesnih i iznemoglih osoba“. Dobijena sredstva utrošit će se u periodu oktobar-decembar 2018. godine.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

MENSUR BEKTIĆ PRIMIO ZAMJENIKA PREDSJEDNIKA AFAD-a IBRAHIMA PALAKOGLUA

Zamjenik direktora turske organizacije AFAD Ibrahim Palakoglu i njegovi saradnici posjetili su sjedište HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu. Delegaciju iz Turske primio je predsjednik „Merhameta“ Mensur Bektić koji je izarazio zadovoljstvo zbog dugogodišne saradnje „Merhameta“ i AFAD-a.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

MALIŠANI IZ VRTIĆA “ALADIN” DONIRALI PO JEDAN PREHRAMBENI ARTIKAL 

Mališani iz Predškolske ustanove „Aladin“ u pratnji pedagogice i vaspitačice posjetili su Narodnu kuhinju „Imaret“ u Tuzli. U razgovoru s osobljem upoznali su se s načinom pripreme i distribucije obroka za socijalno ugrožene osobe u najvećoj javnoj kuhinji u BiH, gdje se dnevno hrani više od 2.000 korisnika.

Opširnije...

Go to top