Vijesti

Kategorija: Vijesti

„MERHAMET“ POMAŽE MIGRANTE IZ SIRIJE I DRUGIH ZEMALJA

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ prati situaciju vezanu za novi migrantski talas preko naše zemlje prema državama Evrope. Organizacionim jedinicima ove humanitarne organizacije, prije svega osnovnim odborima „Merhameta“, migranti prijavljuju za pomoć u hrani, odjeći, obući i smještaju.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

VRIJEDNA DONACIJA UPOSLENIKA KB „DR. IRFAN LJUBIJANKIĆ“ JAVNOJ KUHINJI „IMARET“

Uposlenici Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću uručili su vrijednu donaciju Regionalnom odboru „Merhameta“ Bihać. Riječ je o raznim prehrambenim artiklima koji su namijenjeni za pripremu obroka korisnicima „Merhametove“ Narodne kuhinje „Imaret“. Tradicionalnu akciju prikupljanja namirnica za Narodnu kuhinju „Imaret“ u Bihaću proveli su uposlenici  Odjela za infektivne bolesti, Odjela za neuropsihijatriju i Bolničke apoteke Kantonalne bolnice „dr. Irfan Ljubijankić“.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

FIRMA „SIMM-BAU“ OBEZBIJEDILA „MERHAMETOVOJ“ KUHINJI U MAGLAJU BRAŠNO ZA CIJELU 2018. GODINU

Mirza Mujkanović, uspješni Bosanac koji živi u gradu Gelzekirchen u Njemačkoj, primjer je koji potvrđuju da naša dijaspora ne zaboravlja svoju domovinu. Ovaj Maglajlija nije zaboravio svoj rodni grad, ni svoje sugrađane kojima je potrebna pomoć. Tako je njegova firma „SIMM-BAU“ Narodnoj kuhinji Regionalnog odbora „Merhameta“ u Maglaju donirala brašno za cijelu 2018. godinu.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD MAGALAJ I „MERHAMET“ PLANIRAJU ZAJEDNIČKE PROJEKTE

Direktorice JU Centar za socijalni rad Maglaj Aida Hadžić i Regionalnog odbora“Merhameta“ Maglaj Sanela Omerović održale su radni sastanak na kojem je razgovarano o pospješivanju saradnje. okom razgovora, Hadžić i Omerović razmatrale stvarnu socio-ekonomsku sliku u općini Maglaj te razgovarale o načinu rada ove dvije ustanove, ali i mogućnostima rješavanja brojnih problema koji se odnose na stanje socijalno ugroženih građana na ovom području.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

UNICREDIT BANKA DONIRALA VIŠE OD 10 TONA BRAŠNA NARODNIM KUHINJAMA U TUZLI I BIHAĆU

UniCredit Banka dd Mostar je regionalnim odborima „Merhameta“ u Tuzli i Bihaću osigurala vrijednu donaciju pšeničnog brašna, u ukupnoj količini od 10.125 kilograma. Za potrebe Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli donirano je 6.750 kilograma brašna, a Regionalni odbor  „Merhameta“ Bihać je dobio 3.375 kilograma.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

SVEČANOM AKADEMIJOM U VIJEĆNICI OBILJEŽENA 105. GODIŠNJICA "MERHAMETA"

SARAJEVO, 02 februar - Svečanom akademijom u sarajevskoj Vijećnici obilježena je 105. godišnjica HO “Merhamet” MDD. Predsjednik “Merhameta” Hajrudin Šahić u obraćanju prisutnima je kazao da se sama ideja o osnivanju Merhameta javila kao duhovna potreba onih ljudi koji daju i materijalna potreba onih koji primaju pomoć.

Opširnije...

Go to top