Vijesti

Kategorija: Vijesti

„MERHAMET“ DONIRAO KRAVU JOŠ JEDNOJ VIŠEČLANOJ PORODICI U PRAČI

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ obradovalo je još jednu socijalno ugroženu porodicu iz Prače. Naime, osmočlanoj porodici Velida Kalače iz sela Datelji, „Merhamet“ je donirao kravu, prehrambene pakete, ćebad i sredstva za higijenu. Ovu vrijednu donaciju uručili su predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić, njegov zamjenik Timur Numić i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Goražde Šemsudin Kuljuh. Sa delegacijom „Merhameta“ porodicu Kalača je posjetio i načelnik Opštine Prača Asim Zec.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

PODIJELJENI PAKETI MJEŠTANIMA NASELJA SIMIN HAN KOJE JE POGOĐENO POPLAVAMA

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla je među prvima pružio podršku žitečjima mjesta Simin Han, tuzlanskog prigradskog naselja pogođenog iznenadnim poplavama koje su se desile krajem mjeseca jula.„Merhamet“ je osigurao i podijelio pakete sa prehrambenim namirnicama za sve porodice pogođene poplavom, kako bi lakše prebrodili prve dane saniranja značajnih posljedica.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

„MERHAMET“ DONIRAO KRAVE PORODICAMA HAMBO I JUSUFOVIĆ U PRAČI I TEŠNJU

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ organiziralo je humanitarnu akciju u Prači i Tešnju, u okviru koje je ova humanitarna organizacija donirala po jednu kravu višečlanim porodicama Hambo i Jusufović. Ovu akciju „Merhamet“ je organizirao uoči Kurban-bajrama, želeći da povodom velikog muslimanskog blagdana obraduje pomenute porodice koje su u stanju socijalne potrebe.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

MIGRANTIMA U VELIKOJ KLADUŠI „MERHAMET“ PODIJELIO TRODNEVNE LANČ PAKETE

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla je, u saradnji sa Regionalnim odborom „Merhameta“ Bihać, migrantima smještenim u improviziranom kampu na području Velike Kladuše osigurao i podijelio lanč pakete. Tako je 350 migranata dobilo hranu za tri dana. Na taj način se Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla uključio u akcije pružanja humanitarne pomoći ovim nevoljnicima koji su se na svom putu zadržali u našoj zemlji, najvećim dijelom na teritoriji Unsko-sanskog kantona.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

MERHAMET“ URUČIO POMOĆ DEMOBILISANIM BORCIMA U BUŽIMU

Regionalniodbor “Merhamet” Bihać, u saradnji sa Osnovnim odborom “Merhameta” Bužim, obezbijedio je pomoć za 40 demobilisanih boraca koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Realizaciju ove akcije pomoglo je Udruženje demobilisanih boraca Bužim.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

U TOKU JE AKCIJA „KURBAN 2018./1439.“

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ tradicionalno, i ove godine provodi akciju „Bosanski kurban“. Cilj nam je da obezbijedimo neophodne količine  mesa za „Merhametove“ javne kuhinje. Istovremeno pomažemo naše poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, migrante iz Sirije i drugih zemalja, brojna udruženja i socijalne ustanove.

Akcija „BOSANSKI KURBAN“ traje do 20. avgusta 2018. godine.

Vrijednost domaćih kurbana je 350 KM.

„Merhamet“ istovremeno provodi i akciju „AUSTRALIJSKI KURBAN“. Kurbansko meso iz Australije i ove godine je namijenjeno izbjeglicama iz Sirije u izbjegličkim kampovima u Turskoj.

Akcija „AUSTRALIJSKI KURBAN“ traje do 18. avgusta 2018. godine.

Vrijednost australijskih kurbana je 270 KM.

KAKO PRILOŽITI DONACIJE ZA KURBANE 

Donacije za nabavku kurbana mogu se priložiti u svim regionalnim odborima „Merhameta“ i u sjedištu društva u Sarajevu.

Dodatne informacije možete dobiti na broj 033/236-527 u Sjedištu društva u Sarajevu ili na brojeve „Merhametovih“ Regionalnih odbora:

RO TUZLA: 035/252/149 ili 035/255-137

RO SARAJEVO: 033/628-107                   

BIHAĆ: 037/311-728                            

RO MOSTAR: 036/752-672

RO TRAVNIK: 030/512-169                      

RO ZENICA: 032/425-530

RO MAGLAJ: 032/603-202                                   

RO GORAŽDE: 038/220-389

Go to top