Vijesti

Kategorija: Vijesti

„MERHAMET“ OBEZBIJEDIO OBROKE, NAPITKE I VOĆE ZA UČESNIKE „MARŠA MIRA“

Humanitarna organizacija „Merhamet“ MDD i svi njeni regionalni odbori i ove godine dali su logističku podršku učesnicima „Marša mira“ i obilježavanju 23. godišnjice genocida u Srebrenici. „Merhametovi“ regionalni odbori su obezbijedili veliki broj obroka, osvježavajućih napitaka, voće i slatkiše za učesnike „Marša mira“ kako bi im olakšali dug i naporan put do Potočara.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

PODIJELJENO 100 PAKETA KOJE JE DONIRALA ANDA IZ TURSKE

Delegacija humanitarne organizacije ANDA iz Ankare, prijestolnice Republike Turske, posjetiuli su posljednjeg vikenda mjeseca Ramazana Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo i donirali donirali stotinu paketa za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

„MERHAMET“ UČESTVOVAO U PRIPREMI IFTARA NA ŽUČI ZA TRI HILJADE POSTAČA 

Povodom obilježavanja 8. juna - Dana odbrane općine Novi Grad Sarajevo i 26. godišnjice bitke za brdo Žuč, na ovom uzvišenju nadomak Sarajeva svečano je otvoren Dom oslobodilaca, memorijal odbrane i ulazna kapija memorijalnog kompleksa koji će se graditi na Golom brdu, lokalitetu gdje su se tokom agresije na našu zemlju vodile žestoke borbe za odbarnu grada Sarajeva i države BiH.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

„MERHAMET“ UVELIČAO HATMA DOVU U JUSIĆIMA, PRVOM POVRATNIČKOM NASELJU

Uposlenici i aktivisti Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla ovog su Ramazana obišli veliki broj naselja na području tuzlanske regije i upriličili iftare za socijalno ugrožene korisnike, povratnike u RS, postače u džematima i dali doprinos u obilježavanju godišnjica stradanja i drugim važnim događajima u tim mjestima. Povod za organizaciju zajedničkog iftara u Jusićima, prvom povratničkom naselju u BiH, bila je hatma dova za 9 mještanki koje su u okviru mektebske nastave za odrasle savladale arapsko pismo i proučile časni Kur'an. Za sve prisutne „Merhamet“ je osigurao ramazanske obroke.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

ZAJEDNIČKI IFTAR ZA ČLANOVE ŠEHIDSKIH PORODICA

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla, povodom 27. ramazanske večeri, u svojoj Narodnoj kuhinji „Imaret“ organizirao zajednički iftar za članove Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzle. Tako je „Merhamet“ okupio oko 100 majki, supruga, sestara i djece onih koji su dali svoj živote za Bosnu i Hercegovinu.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

U KLJUČU PODIJELJENI PREHRAMBENI PAKETI PO OPORUCI RAHMETLI AGANA HODŽIĆA

Regionalni odbor „Merhameta“ Bihać podijelio je 50 prehrambenih paketa socijalno ugroženim građanima sa područja općine Ključ. Nabavka prehrambenih paketa izvršena je iz sredstava koja je HO „Merhamet“ MDD oporukom ostavio dobrotvor i humanista, rahmetli Agan Hodžić. Podjela paketa obavljena je u koordinaciji sa Osnovnim odborom „Merhameta“ Ključ.

Opširnije...

Go to top