Humanitrna akcija „HO „Merhamet“ MDD

Šleper sa humitarnom pomoći za građane Bosanske Krajine ugrožene poplavama i klizištima  uputio je jutros HO „Merhamet“ MDD iz svog centralnog skladišta u Kaoniku kod Busovače.

Pomoć se sastoji od hrane, odjeće, obuće, posteljine, sredstava za higijenu, sredstava za dezinfekciju i ostalih artikala. Svaki paket humanitarne pomoći, koji će biti podijeljen ugroženom stanovništvu u Krajini, sastoji se od 25 artikala. Pomoć je dopremljena u Cazin, odakle će se izvršiti distribucija na teren.

„Merhamet“ je reagirao odmah nakon saznanja da su se u Krajini ponovo pokrenula klizišta. Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić razgovarao je sa načelnikom Općine Cazin Nerminom Ogreševićem koji je Šahića upoznao sa stanjem na terenu. Šahić je obećao da će „Merhamet“ interventno djelovati i uputiti šleper sa humanitarnom pomoći za ugrožene građane Krajine, a da će, u drugoj fazi, „Merhamet“ nastojati da obezbijedi građevinski materijal za obnovu oštećenih kuća. 

- Ne treba zaboraviti da su Krajišnici, u BiH i dijaspori, među prvima pokazali solidarnost i uključili se u prikupljanje pomoći za građane naše zemlje ugrožene u poplavama i klizištima. „Merhamet“ će, stoga, na konkretan način pomoći stanovništvu Krajine kojima je sada uništena imovina – izjavio je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić.

Nakon razgovora sa predsjednikom Osnovnog odbora „Merhameta“ Doboj Faketom Avdić, „Merhamet“ je jutros uputio i kamion pomoći da stanovištvo ugroženo poplavama na području Doboja. I humanitarni paketi za građane Doboja sadrže po 25 artikala.

Go to top