Aktivnosti HO „Merhamet“ MDD na područjima ugroženim poplavama i klizištima

Nakon Topčić-Polja, Nemile i Željeznog-Polja, HO „Merhamet“ MDD organizirao je zajednički iftar za žitelje Mjesne zajednice Orahovica (Općina Zenica) koje je, takođe, pogođeno katastrofalnim poplavama i klizištima.

Iftar je organiziran u džamiji As Sahabah, a prisustvovao je i doc. dr. Hajrudin Šahić, predsjednik HO „Merhamet“ MDD.

Foto: Sa zajedničkog iftara u Orahovici

 

Predsjednik Mjesne zajednice Orahovica Sulejman Valentić zahvalio je „Merhametu“ za organiziranje zajedničkog iftara, naglašavajući da je ova humanitarna organizacija bila uz građane Orahovice kada im je bilo najteže nakon nezapamćenih poplava i klizišta.

Prema Valentićevim riječima, u Orahovici koja ima oko 800 domaćinstava i oko 3.000 stanovnika i koja je najveća seoska mjesna zajednica u Općini Zenica, tokom katastrofalnih poplava i klizišta srušene su dvije kuće, četiri su oštećene, a 58 kuća nalazi se u zoni klizišta i njihovi vlasnici čekaju analizu nadležnih institucija, nakon koje će se znati hoće li uopće moći više živjeti, odnosno boraviti u tim kućama.

Nakon zajedničkog iftara, „Merhamet“ je mještanima Orahovica podijelio i 300 ramazanskih paketa sa životnim namirnicama, a vrijednost svakog paketa iznosi oko 40 KM

 
Go to top