Zahvaljujući RO „Merhametu“ Tuzla i džematu „Nur“ iz Austrije

Emina Pezić, koja je već 14 godina korisnica „Merhametove“ Narodne kuhinje u Tuzli, uskoro će, zahvaljujući angažmanu Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla i njegovom direktoru Adilu ef. Pezeroviću, dobiti krov nad glavom.

Emina je bez doma ostala u klizištu prije 15 godina. Od tada sa sinom živi u neuslovnoj šupi u tuzlanskom naselju Drežnik. Njen sin jedinac nakon završene srednje škole uzalud traži  posao. Preko dana je s majkom, a uveče odlazi na spavanje kod tetke, jer u šupi nema mjesta za dvoje.

Početna sredstva  u iznosu od 1.500 eura za izgradnju kuće obezbijedili su predstavnici džemata „Nur“ iz Linza (Austrija), koji su obećali da će i dalje pomagati  realizaciju ovog projekta, kako bi Emina Pezić  što prije dobila krov nad glavom.

Prema riječima  ef. Pezerovića  radovi  na izgradnji kuće Emine Pezić  odvijaju se po planu i, uz pomoć džemata „Nur“ i drugih donator, očekivati je da će Emina  uskoro dobiti svoj novi dom.

Predstavnci džemata „Nur“ su za Emininu tešku situaciju saznali tek nakon uručivanja pomoći nastradalima u poplavama u Janji i Bijeljini. Zajedno sa predstavncima „Merhameta“, posjetili su Eminu i uručili  joj 1. 500 eura, kao prvu donaciju za početak izgradnje nove kuće.

Kako smo kazali, Emina je već 14 godina korisnica „Merhametove“ Narodne kuhinje u Tuzli i zahvaljujući tome mogla je preživjeti, na čemu je, kako kaže, beskrajno zahvalna „Merhametu“. Pored redovnih obroka, „Merhamet“ Emini pomaže i na druge naćine, obezbjeđujući joj prehrambene pakete, sredstva za higijenu i odjeću.

Go to top