Posjeta ministru za raseljene osobe i izbjeglice

Delegacija HO „Merhamet“ MDD, koju su činili predsjednik ove humanitarne organizacije Doc. dr Hajrudin Šahić, potpredsjednik prof. dr Šahzija Đonlagić-Dreca i član Savjeta „Merhameta“ Timur Numić posjetili su, u utorak 19. novembra, federalnog ministra za raseljena lica i izbjeglice Adila Osmanovića.

Delegacija „Merhameta“ upoznala je ministra Osmanovića sa dosadašnjim aktivnostima na realizaciji projekta obnova rodne kuće prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića u Bosanskom Šamcu, koji „Merhamet“ provodi u saradnji sa Turskom agencijom za saradnju koordinacijuTIKA.

 

- Obnova kuće Alije Izetbegovića, koja će biti muzej posvećen našem rahmetli predsjedniku, jedan je od najznačajnijih projekata „Merhameta“ koji je finansijski pomogla TIKA. Taj muzej ostavljamo budućim generacijama da svjedoči o predsjedniku Aliji Izetbegoviću, o njegovim djelima i historijskoj ulozi u očuvanju bošnjačkog naroda i države Bosne i Hercegovine – kazao je predsjednik „Merhameta“ Hajrudin Šahić.  

Ministar Adil Osmanović je izrazio podršku „Merhametu“, kao i zadovoljstvo što je ova humanitarna organizacija uspjela u realizaciji ovako značajnog projekta.

Delegacija „Merhameta“ poklonila je ministru Osmanoviću monografiju „Merhamet – 100 godina“, objavljenu povodom stogodišnjice ove humanitarne organizacije.

 

      

Go to top