Posjeta predsjednika „Merhameta“

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić posjetio je danas učenike i njihove roditelje iz Konjević-Polja koji protestiraju ispred zgrade OHR-a u Sarajevu. Šahić je, u svoje ime i u ime „Merhameta“, pružio punu podršku roditeljima i učenicima i njihovim zahtjevima za ostvarivanje osnovnih ljudskih prava.

 

- Istrajte u vašim zahtjevima jer vi samo tražite ono što vam po Ustavu BiH i zakonima pripada, a to je da vaša djeca pohađaju školu na svom jeziku i da imaju grupu nacionalnih predmeta.

 

To su prava koja moraju imati sva djeca u BiH, bilo koje nacionalnosti – poručio je Šahić u razgovoru s roditeljima učenika iz Konjević-Polja.

Razgovor sa djecom

Predstavnici roditelja zahvalili su na podršci „Merhameta“, naglašavajući da ova humanitarna organizacija toplom ljudskom riječi, razumijevanjem i logističkom podrškom nastoji olakšati našu borbu za ostvarivanje prava, kako bi se naša djeca što prije vratila u učionice i svoje domove.

Inače, „Merhamet“ je među prvima u BiH podržao roditelje i učenike iz Konjević-Polja u njihovom nastojanju da ostvare svoja prava.

 

Šahiću se pridružili Biščević i Koldžo

Tokom jučerašnje posjete, predsjedniku Šahiću i roditeljima iz Konjević-Polja pridružili su se načelnik sarajevske Općine Novo Sarajevo i bivši fudbalski bh. reprezentativac Bulent Biščević. 

Zadnji put promjenjen utorak, 19 Novembar 2013 19:12

Go to top