• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Prev Next

Humanitarna akcija Regionalnog odbora Tuzla

24-09-2018 Hits:4 Vijesti INFO Merhamet MDD

Humanitarna akcija Regionalnog odbora Tuzla

„MERHAMET“ PODIJELIO PAKETE OD MCC-ja POVRATNICIMA U VLASENICU Predstavnici Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla posjetili su nekoliko povratničkih naselja na području Vlasenice i najugroženijim porodicama u tom kraju podijelili pakete sa hranom...

Read more

AKTIVNOSTI Uspješno provedena još jedna akcija „Kurban“

24-09-2018 Hits:3 Vijesti INFO Merhamet MDD

AKTIVNOSTI Uspješno provedena još jedna akcija „Kurban“

PONOVO POTVRĐENO POVJERENJE GRAĐANA U „MERHAMET“ Uspješno je okončana i ovogodišnja akcija „Kurban“, koju je HO „Merhamet“ MDD organizirao u saradnji s „Merhametom“ Australije. Dobre rezultate ostvarili su „Merhametovi“ Regionalni odbori...

Read more

„Merhamet“ dobio novog partnera

24-09-2018 Hits:4 Vijesti INFO Merhamet MDD

„Merhamet“ dobio novog partnera

„LDS CHARITIES“ DONIRAO KAZAN, KIPER-TAVU I HILJADU ĆEBADI-FOLIJA ZA MIGRANTE Organizacija „LDS Charities“ (The Church of Jesus od Latter-day Saints), koja odnedavno djeluje i u BiH, i HO „Merhamet“ MDD uspostavili...

Read more

PARTNERI “MERHAMETA” Donacija “Mennonite Central Committee”

24-09-2018 Hits:4 Vijesti INFO Merhamet MDD

PARTNERI “MERHAMETA” Donacija “Mennonite Central Committee”

MCC U 2018. GODINI URUČIO POMOĆ VRIJEDNU 520.000 KM Saradnja organizacije “Mennonite Central Committee” (MCC) i HO “Merhamet” MDD, koja uspješno traje više od decenije, nastavljena je u istom intenzitetu i u...

Read more

PARTNERI “MERHAMETA” Donacija organizacije iz Detroita

24-09-2018 Hits:4 Vijesti INFO Merhamet MDD

PARTNERI “MERHAMETA” Donacija organizacije iz Detroita

“HELPING HAND” OBRADOVAO 170 PORODICA ZA KURBAN-BAJRAM Dugogodišnji partner HO „Merhamet“ MDD, američka humanitarna organizacija „Helping Hand“ iz Detroita je i u 2018. godini donirala sredstva za nabavku kurbana, koje je “Merhamet”...

Read more

HUMANITARNI BROJEVI HO "MERHAMET" MDD

  Amateur milf evette nude Pomoć Rohinja muslimanima

Hairy eastern european women nude u Mijanmaru

  Teen one piece swimsuits Pozivom na broj

Tori black suck 090292001

Cant stop looking at my cock Donirate 3 KM


 

Pomoć radu Javnih kuhinja

HO „Merhamet“ MDD

Pozivom na broj

090290001

Donirate 1 KM

Fond za stipendiranje učenika

“Edah Bećirbegović”

Pozivom na broj

090291069

Donirate 2 KM

 

 

 

Pomoć za liječenje oboljelih osoba

Pozivom na broj

090291000

Donirate 2 KM

 

Pomoć Rohinja muslimanima u Mijanmaru

Tr. račun Vakufske banke:

1601120000002395

Poziv na broj: 1601030000085771   

Ko je Online

Ko je na portalu: 19 gostiju i nema prijavljenih članova

U KLJUČU PODIJELJENI PREHRAMBENI PAKETI PO OPORUCI RAHMETLI AGANA HODŽIĆA

Regionalni odbor „Merhameta“ Bihać podijelio je 50 prehrambenih paketa socijalno ugroženim građanima sa područja općine Ključ. Nabavka prehrambenih paketa izvršena je iz sredstava koja je HO „Merhamet“ MDD oporukom ostavio dobrotvor i humanista, rahmetli Agan Hodžić. Podjela paketa obavljena je u koordinaciji sa Osnovnim odborom „Merhameta“ Ključ.

- „Merhamet“ je podijelio pakete sa prehrambenim namirnicama za 50 socijalno ugroženih osoba, a koje se nalaze na evidenciji Osnovnog odbora „Merhameta“ Ključ. Zahvalni smo što se rahmetli Agan Hodžić u svojoj oporuci sjetio i socijalno ugroženih osoba sa područja Unsko-sanskog kantona, a svoju zahvalnost i oduševljenje nisu krili ni naši Ključani koji su dobili pomoć, zahvaljujući dobročinitelju Aganu Hodžiću.- izjavio je Alen Prošić, direktor Regionalnog odbora „Merhamet“ Bihać.

 

VIJESTI

 • Humanitarna akcija Regionalnog odbora Tuzla

  „MERHAMET“ PODIJELIO PAKETE OD MCC-ja POVRATNICIMA U VLASENICU

  Predstavnici Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla posjetili su nekoliko povratničkih naselja na području Vlasenice i najugroženijim porodicama u tom kraju podijelili pakete sa hranom i higijenskim materijalom. Ovom akcijom obuhvaćeno je 20 porodica. Uz osnovne životne namirnice, Bošnjaci koji su se vratili u vlasenička sela dobili su i pakete koje je osigurala „Merhametova“ partnerska humanitarna organizacija “Mennonite Central Committee” - MCC.

  Opširnije...
   
 • AKTIVNOSTI Uspješno provedena još jedna akcija „Kurban“

  PONOVO POTVRĐENO POVJERENJE GRAĐANA U „MERHAMET“

  Uspješno je okončana i ovogodišnja akcija „Kurban“, koju je HO „Merhamet“ MDD organizirao u saradnji s „Merhametom“ Australije. Dobre rezultate ostvarili su „Merhametovi“ Regionalni odbori širom Bosne i Hercegovine i na taj način je potvrđeno povjerenje građana u ovu humanitarnu organizaciju. Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić zahvalio se svim građanima u Bosni i Hercegovini, odnosno vjernicima, koji su i u 2018., kao i godinama ranije, ponovo ukazali povjerenje „Merhametu“ donirajući kurbane kod ove humanitarne organizacije.

  Opširnije...
   
 • „Merhamet“ dobio novog partnera

  „LDS CHARITIES“ DONIRAO KAZAN, KIPER-TAVU I HILJADU ĆEBADI-FOLIJA ZA MIGRANTE

  Organizacija „LDS Charities“ (The Church of Jesus od Latter-day Saints), koja odnedavno djeluje i u BiH, i HO „Merhamet“ MDD uspostavili su nedavno saradnju i nije trebalo dugo vremena za konkretnu zajedničku akciju ove dvije organizacije. Naime, „LDS Charities“ je „Merhametu“ donirao 1.000 ćabadi-folija, potom kazan i kiper-tavu za Narodnu kuhinju „Imaret“ u Bihaću, a ova donacija vrijedna je oko 20.000 KM. Ove dvije organizacije povezala je zajednička briga o migrantima iz Sirije i drugih zemalja koje se nalaze u Bosni i Hercegovini na proputovanju za zemlje zapadne Evrope.

  Opširnije...

Projekti

 • VIŠE OD DVA MILIONA OBROKA GODIŠNJE U KUHINJAMA

  Kuhinja u Tuzli: Pripremljeno blizu 900.000 obroka samo u 2011. godini

  „Merhametovim“ kuhinjama utočište su našli brojni građani širom Bosne i Hercegovine koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i koji su, ne svojom krivicom, dospjeli na društvenu marginu i u stanje teškog siromaštva. U „Merhametovim“ javnim kuhinjama redovno se hrani više od 7.100 osoba.

  Opširnije...
   
 • FONDACIJA „MURADIF ĆATO“

  Veliki Bosanac, Livnjak velikog srca, dobrotvor i vakif  Muradif Ćato više od četiri decenije živi u Njemačkoj. Međutim, nikada nije zaboravio Bosnu i Hercegovinu i svoj narod, nego je čak odlučio da, što je više moguće, pomogne svojim sunarodnjacima.

  Dobročinitelj Muradif Ćato pomaže na mnogo načina. Osim što redovno stipendira učenike u rodnom Livnu, Muradif Ćato uvakufio je zemljište i kuću u Kasindolu na ime i za potrebe „Merhameta“, i u okviru ove humanitarne organizacije osnovao Fondaciju „Muradif Ćato“.

  - Nažalost, naš je narod u posljednjem ratu teško stradao i potrebna mu je pomoć, jer su mnogi izgubili sve. „Merhamet“ svakoga dana u svojim kuhinjama hrani blizu 10.000 osoba koje su u teškom materijalnom stanju. Ja bih volio da u ovoj zemlji nema potrebe za narodnim kuhinjama, da svi ljudi dobro žive. Međutim, situacija je takva da je „Merhamet“ izuzetno potreban, jer on mnogo pomaže u ublažavanju teške situacije u BiH i to treba cijeniti. Međutim, država BiH malo ili nikako pomaže „Merhametu“, kojega treba smatrati svojim partnerom - pojašnjava Muradif Ćato.

  Opširnije...

O nama

Go to top Sam Steel Authentic Jersey