• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Prev Next

Obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici

11-07-2018 Hits:99 Vijesti INFO Merhamet MDD

Obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici

„MERHAMET“ OBEZBIJEDIO OBROKE, NAPITKE I VOĆE ZA UČESNIKE „MARŠA MIRA“ Humanitarna organizacija „Merhamet“ MDD i svi njeni regionalni odbori i ove godine dali su logističku podršku učesnicima „Marša mira“ i obilježavanju...

Read more

Obilježavanje 8. juna - Dana odbrane Općine Novi Grad Sarajevo

11-06-2018 Hits:151 Vijesti INFO Merhamet MDD

Obilježavanje 8. juna - Dana odbrane Općine Novi Grad Sarajevo

„MERHAMET“ UČESTVOVAO U PRIPREMI IFTARA NA ŽUČI ZA TRI HILJADE POSTAČA  Povodom obilježavanja 8. juna - Dana odbrane općine Novi Grad Sarajevo i 26. godišnjice bitke za brdo Žuč, na ovom...

Read more

Ramazanske aktivnosti RO „Merhameta“ Tuzla

11-06-2018 Hits:143 Vijesti INFO Merhamet MDD

Ramazanske aktivnosti RO „Merhameta“ Tuzla

ZAJEDNIČKI IFTAR ZA ČLANOVE ŠEHIDSKIH PORODICA Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla, povodom 27. ramazanske večeri, u svojoj Narodnoj kuhinji „Imaret“ organizirao zajednički iftar za članove Organizacije porodica šehida i poginulih boraca...

Read more

Humanitarna organizacija iz Ankare u posjeti RO „Merhameta“ Sarajevo

11-06-2018 Hits:151 Vijesti INFO Merhamet MDD

Humanitarna organizacija iz Ankare u posjeti RO „Merhameta“ Sarajevo

PODIJELJENO 100 PAKETA KOJE JE DONIRALA ANDA IZ TURSKE Delegacija humanitarne organizacije ANDA iz Ankare, prijestolnice Republike Turske, posjetiuli su posljednjeg vikenda mjeseca Ramazana Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo i donirali donirali...

Read more

Ramazanske aktivnosti Regionalnog odbora Tuzla

11-06-2018 Hits:148 Vijesti INFO Merhamet MDD

Ramazanske aktivnosti Regionalnog odbora Tuzla

„MERHAMET“ UVELIČAO HATMA DOVU U JUSIĆIMA, PRVOM POVRATNIČKOM NASELJU Uposlenici i aktivisti Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla ovog su Ramazana obišli veliki broj naselja na području tuzlanske regije i upriličili iftare za...

Read more

HUMANITARNI BROJEVI HO "MERHAMET" MDD

 Pomoć Rohinja muslimanima

u Mijanmaru

 Pozivom na broj

090292001

Donirate 3 KM


 

Pomoć radu Javnih kuhinja

HO „Merhamet“ MDD

Pozivom na broj

090290001

Donirate 1 KM

Fond za stipendiranje učenika

“Edah Bećirbegović”

Pozivom na broj

090291069

Donirate 2 KM

 

 

 

Pomoć za liječenje oboljelih osoba

Pozivom na broj

090291000

Donirate 2 KM

 

Pomoć Rohinja muslimanima u Mijanmaru

Tr. račun Vakufske banke:

1601120000002395

Poziv na broj: 1601030000085771   

Ko je Online

Ko je na portalu: 84 gostiju i nema prijavljenih članova

ŠAHIĆ: ZAJEDNIČKI TRAŽITI SISTEMSKA RJEŠENJA ZA ZBRINJAVANJE MIGRANATA

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić posjetio je izbjeglice iz Sirije i drugih zemalja u parku prekoputa Vijećnice u Sarajevu. Šahić se, u razgovoru sa izbjeglicama, interesirao o njihovom broju i prioritetnim potrebama.

- „Merhamet“ nastoji da se, u razgovorima sa sa nadležnim institucijama u BiH, traže i nađu najpovoljnija rješenja za zbrinjavanje migranata, među kojima su brojne porodice s djecom. „Merhamet“ je ovom problemu, između ostalih, razgovarao i sa predstavnicima Ministarstva za izbjegla i raseljena lica BiH. Ovim unesrećenim ljudima, koji su trenutno našli utočište u BiH, „Merhamet“ pomaže od samog njihovog dolaska, u skladu sa svojim mogućnostima - kazao je Šahić.

 

Izbjeglice su, zajedno sa Šahićem, posjetili i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina, sa svojim saradnicima, te predstavnici Općine Centar. Na licu mjesta su se uvjerili da se broj izbjeglica enormno povećao, te da se postepeno na ovoj lokaciji stvara veliki izbjeglički tabor.

Rukovodstvo Općine Stari Grad apeliralo je na više nivoe vlasti da se uključe u rješavanje gorućeg problema jer prijeti opasnost da se grad suoči sa ogromnim brojem izbjeglica, na lokaciji koja nije adekvatna i ne pruža potrebne uslove.

VIJESTI

 • Obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici

  „MERHAMET“ OBEZBIJEDIO OBROKE, NAPITKE I VOĆE ZA UČESNIKE „MARŠA MIRA“

  Humanitarna organizacija „Merhamet“ MDD i svi njeni regionalni odbori i ove godine dali su logističku podršku učesnicima „Marša mira“ i obilježavanju 23. godišnjice genocida u Srebrenici. „Merhametovi“ regionalni odbori su obezbijedili veliki broj obroka, osvježavajućih napitaka, voće i slatkiše za učesnike „Marša mira“ kako bi im olakšali dug i naporan put do Potočara.

  Opširnije...
   
 • Obilježavanje 8. juna - Dana odbrane Općine Novi Grad Sarajevo

  „MERHAMET“ UČESTVOVAO U PRIPREMI IFTARA NA ŽUČI ZA TRI HILJADE POSTAČA 

  Povodom obilježavanja 8. juna - Dana odbrane općine Novi Grad Sarajevo i 26. godišnjice bitke za brdo Žuč, na ovom uzvišenju nadomak Sarajeva svečano je otvoren Dom oslobodilaca, memorijal odbrane i ulazna kapija memorijalnog kompleksa koji će se graditi na Golom brdu, lokalitetu gdje su se tokom agresije na našu zemlju vodile žestoke borbe za odbarnu grada Sarajeva i države BiH.

  Opširnije...
   
 • Ramazanske aktivnosti RO „Merhameta“ Tuzla

  ZAJEDNIČKI IFTAR ZA ČLANOVE ŠEHIDSKIH PORODICA

  Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla, povodom 27. ramazanske večeri, u svojoj Narodnoj kuhinji „Imaret“ organizirao zajednički iftar za članove Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzle. Tako je „Merhamet“ okupio oko 100 majki, supruga, sestara i djece onih koji su dali svoj živote za Bosnu i Hercegovinu.

  Opširnije...

Projekti

 • VIŠE OD DVA MILIONA OBROKA GODIŠNJE U KUHINJAMA

  Kuhinja u Tuzli: Pripremljeno blizu 900.000 obroka samo u 2011. godini

  „Merhametovim“ kuhinjama utočište su našli brojni građani širom Bosne i Hercegovine koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i koji su, ne svojom krivicom, dospjeli na društvenu marginu i u stanje teškog siromaštva. U „Merhametovim“ javnim kuhinjama redovno se hrani više od 7.100 osoba.

  Opširnije...
   
 • FONDACIJA „MURADIF ĆATO“

  Veliki Bosanac, Livnjak velikog srca, dobrotvor i vakif  Muradif Ćato više od četiri decenije živi u Njemačkoj. Međutim, nikada nije zaboravio Bosnu i Hercegovinu i svoj narod, nego je čak odlučio da, što je više moguće, pomogne svojim sunarodnjacima.

  Dobročinitelj Muradif Ćato pomaže na mnogo načina. Osim što redovno stipendira učenike u rodnom Livnu, Muradif Ćato uvakufio je zemljište i kuću u Kasindolu na ime i za potrebe „Merhameta“, i u okviru ove humanitarne organizacije osnovao Fondaciju „Muradif Ćato“.

  - Nažalost, naš je narod u posljednjem ratu teško stradao i potrebna mu je pomoć, jer su mnogi izgubili sve. „Merhamet“ svakoga dana u svojim kuhinjama hrani blizu 10.000 osoba koje su u teškom materijalnom stanju. Ja bih volio da u ovoj zemlji nema potrebe za narodnim kuhinjama, da svi ljudi dobro žive. Međutim, situacija je takva da je „Merhamet“ izuzetno potreban, jer on mnogo pomaže u ublažavanju teške situacije u BiH i to treba cijeniti. Međutim, država BiH malo ili nikako pomaže „Merhametu“, kojega treba smatrati svojim partnerom - pojašnjava Muradif Ćato.

  Opširnije...

O nama

Go to top